*

ZIMSKA ŠOLA SMUČANJA

Prav posebna zgodba smučarskega centra Cerkno je njihov smučarski vrtec.

ZIMSKA ŠOLA SMUČANJA Kot najmodernejše tehnično opremljeno družinsko smučišče v Sloveniji, so še posebej pozorni na ta del ponudbe. Malčki imajo kaj početi v vsakem trenutku, tudi, ko je slabo vreme ali mraz se lahko skrijejo v njim namenjen otroški kotiček v restavraciji na smučišču ali pa v brunarico ob poligonu otroškega vrtca, kjer se pogrejejo in uživajo na toplem.

ZIMSKA ŠOLA SMUČANJA Prav tako pa je na smučarskem poligonu obilica igral na katerih otroci resnično uživajo. Od tekočega traku s katerim je opremljen tudi smučarski vrtec, kot šola smučanja do vrtiljakov, raznih figuric...


ZIMSKA ŠOLA SMUČANJA Večina staršev se že zelo zgodaj začne ukvarjati z vprašanjem, kdaj je pravi čas, da svojega nadobudneža postavijo na smučke. Univerzalnega odgovora ni. Načeloma velja, da so otroci dovolj zreli za prve smučarske korake med 3. in 4. letom starosti. A najbolj je vse odvisno od motoričnih sposobnosti in zainteresiranosti posameznega otroka. Pomembno je le, da jih v nič ne silimo, da se smučanja in snega veselijo, da jim to pomeni prvovrstno zabavo. Da bi bilo težav, nevšečnosti in slabe volje čim manj in da bi bilo užitkov in srečnih uric čim več, je priporočljivo, da otrok ne učimo sami smučati. To nalogo prepustimo usposobljenim strokovnjakom, ki jih bodo učili s pravo metodiko in jih bodo znali pravilno motivirati.

JUNIOR CLUB ŠPORT & REKREACIJA Vojko Flajs s.p. Vse pravice pridržane © JUNIOR CLUB SPORTS
Web Design: T&M, Avtorske pravice ilustracij: www.pika.it by Tomaz