ŠOLA ROLANJA NOVA GORICA
PRIJAVA NA ŠOLO ROLANJA

Rolanje – šport za zabavo – šport za vsakogar

Rolanje je zelo priljubljen, zabaven in uporaben šport. Predstavlja zanimiv način rekreacije, pozitivno preživljanje prostega časa v naravi ter aktivno druženje in izredno zabavo. Peljati se zna skoraj vsak izmed nas, problem nastane, ko se je potrebno nenadoma ustaviti, prestopiti na pločnik, da o spustitvi po klančini, hitrih spremembah smeri in nenadni izognitvi oviri sploh ne govorimo. Ker vemo, da je le varno lahko tudi zabavno rolanje, vas vabimo, da se nam pridružite in postanite varni udeleženci v tem športu. Za vas bomo z veseljem skrbeli le najboljši in pravilno usposobljeni učitelji rolanja z najnovejšimi modernimi trendi poučevanja. Otroke naučimo rolati samostojno, pravilno, varno in odgovorno.

Začetno rolanje pravilno in zanesljivo!

V začetni šoli se bodo otroci naučili samostojne priprave na rolanje in pravilnih osnov rolanja. Se s svojo igrivostjo sproščeno preizkusili v osnovnih elementih rolanja, najpopularnejših elementarnih igrah, najboljših gibalnih nalogah, s katerimi postane učenje rolanja zabaven in zanimiv način preživljanja prostega časa. Tako bomo na koncu postali mojstri pravilnega padanja, pravočasnega zaustavljanja, prestopanja in sestopanja, atraktivnega zavijanja.

Nadaljevalno rolanje ni nepremagljivih ovir, so le načini, kako jih preskočiti.

Vsi, ki ste se že seznanili z osnovnimi rolarskimi tehnikami v nadaljevalni šoli posegamo po zahtevnejših elementih in kompleksnih prvinah rolanja, učenjem različnih atraktivnih spretnosti na rolerjih, novih trikih in vragolijah na rolerjih, skokih, obratih, hitrih manevrih ter nadzorovanju hitrosti rolanja.

Izpopolnjevalno rolanje varno in odgovorno!

V izpopolnjevalni šoli varnost dobi NOVO dimenzijo znanja varnega rolanja za vožnjo po prometnih površinah. Pozor – vsak, ki obuje rolerje in se poda izza ograje domačega dvorišča, je že udeleženec v prometu! Ko se otrok enkrat nauči rolati, je rolanje po ulicah in cestah nekaj, čemur se ne moremo izogniti. Da pa bi bilo rolanje po ulicah in cestah čim bolj varno, je potrebno poznati in upoštevati pravila varnega rolanja, ki jih nalaga Zakon v cestnem prometu za vožnjo po prometnih površinah in Cestna pravila varnega rolanja za varnost v prometu izdala IISA (International Inline Scating Association),

ŠOLA ROLANJA NOVA GORICA
JUNIOR CLUB ŠPORT & REKREACIJA Vojko Flajs s.p. Vse pravice pridržane © JUNIOR CLUB SPORTS | Pravno obvestilo
Web Design: T&M, Avtorske pravice ilustracij: www.pika.it by Tomaz